Cristiana, povesteste-ne te rog despre intalnirea ta cu psihoterapia si cu drumul pe care l-ai ales in acest domeniu? Cum se imbina in munca ta terapeutica modalitatile de lucru variate pe care le utilizezi ?

M-am orientat spre psihoterapie pentru ca mi se pare cea mai profunda latura a psihologiei cu legaturi in filosofie si arta (decit celelalte laturi ale psiholgiei), pentru ca am convingerea ca omul e mult mai mult decit re-iese intr-un test si mai ales pentru ca am simtit nevoia sa lucrez cu mine. Psihoterapia persoanala este dupa mine pe primul loc in formarea de psihoterapie, inainte de teorii, tehnici si metode. M-am format in mai multe tipuri de psihoterapii si pot spune ca mai toate psihoterapiile au puncte comune de la care pleaca si multe abordari se aseamana (de exemplu psihoterapia adleriana- individuala cu analiza tranzactionala).

Cum s-a produs intalnirea ta cu psihanaliza legaturilor si cu Prima editie a Zilelor Enrique Pichon Riviere de la Sulina ?

Am descoperit psihanaliza legaturilor citind un articol pe internet de pe siteul vostru si m-a fascinat profunzimea simbolisticii expuse in articol. Eram familiarizata cu metoda genogramei si citisem citeva carti de psihogenealogie si modul de a trata individul si familia a psihanalizei legaturii mi s-a parut ca merge pe linia genealogica. Impartasesc idea conform careia familia si omenirea sint sisteme si tot ce se intimpla cu un membru al sistemului influenteaza sistemul si invers.

Locul inedit impietrit in timp de la Sulina, in care s-a desfasurat prima editie a Zilelor Enrique Pichon Riviere a adaugat un aer aparte la tot ce am asimilat in acel rastimp.

Cum a fost pentru tine experienta participarii de la aceasta prima editie ?

Pe linga informatiile noi de care am beneficiat, mi-a placut formatul relaxat in care s-a desfasurat seminarul precum si modalitatea interesanta prin care s-a ilustrat tema principala (prin film). Experienta a fost intregita si de cadrul natural in care ne-am desfasurat seminariile. Mi-aduc si acum aminte de vinticelul care ne invaluia in unele dupa-amieze.

Dar schimbul de idei, impartasirea unor experiente de lucru sau a unor conceptii teoretice ?

Diversitatea ideilor, conceptiilor mi-a placut foarte mult si mi s-a parut benefic faptul ca am putut impartasi fiecare din experienta lui teoretica si practica a orietarii in care lucreaza.

Cum a fost interactiunea cu colegii din alte orientari ?

Foarte stimulativa pentru recorelare a ceea ce stiam deja si pentru invatare a lucrurilor din alta perspectiva.