Alina, poveste-ne despre intalnirea ta cu psihanaliza si in special cu psihanaliza legaturilor?

Pasiunea si interesul pentru psihicul uman plus nevoia de a ajuta oamenii mi-au calauzit pasii spre psihanaliza si meseria de psihoterapeut. In psihanaliza am facut 5 specializari care formeaza o specializare globala complexa asupra psihicului uman. Prima, in psihanaliza copilului si adolescentului, a doua in psihanaliza cuplului, a treia in consiliere si psihoterapie psihanalitica pentru adulti, a patra in psihanaliza familiei, a grupului si a institutiilor iar ultima in psihodrama.

Cum a influentat aceasta abordare viziunea ta teoretica si clinica din experienta ta practica?

Psihanaliza legaturilor mi-a schimbat total perspectiva si modul in care lucram cu clientii la cabinet. Asa am inceput sa observ cat de mare nevoie aveam sa inteleg perspectiva globala a psihanalizei legaturii cand lucram cu familii, cupluri si grupuri. Aceasta viziune globala a psihicului uman m-a ajutat sa creez o matrice care are un algoritm de calcul personalizat. Aceasta face compatibilitatea dintre persoane si iti genereaza cea mai complexa carte inventata pana acum. Cartea ta personalizata, are peste 700 de pagini si iti povesteste despre tine analizand 500 de caracteristici psihice ale tale.

Cum a fost experienta participarii tale la Prima Editie a Zilelor Enrique Pichon Riviere de la Sulina, de anul trecut?

Daca ar fi sa descriu intr-un cuvant acesta ar fi: relevatoare. Am ramas cu multe idei si teorii interesante pe care le-am folosit in lucrul cu clientii. A fost frumos ca am putut imbina teoria cu practica si relaxarea deoarece ne-am aflat intr-un loc asa de frumos.

Spune-ne te rog cateva idei, ganduri, reflectii cu care ai plecat de acolo, care au avut o mare rezonanta pentru tine si practica ta.

Sens si implinire personala, scenariul de viata din analiza existentiala a avut un impact asupra mea si prezentarile de caz au fost folositoare si pline de sens.

Cum a fost interactiunea cu colegii din alte orientari terapeutice si schimbul de idei cu ei ?

O intalnire binevenita, asa am aflat lucruri noi care mi-au trezit curiozitatea si m-a determinat sa aflu mai multe despre notiunile prezentate de ei. Am intalnit oameni deosebiti cu care am impartasit idei, teorii si experiente. O experienta care merita repetata.

Pierre Benzhozi, psihiatru si psihanalist, a fost prezent la Sulina si a impartasit participantilor o teorie inedita asupra adictiei si dependetelor. Cum ai primit aceasta perspectiva a existentei unei patologii si implicit a unei clinici a continatorului ?

Pierre Benzhozi este ca o enciclopedie de psihanaliza iar la Sulina ne-a ajutat sa descoperim si redescoperim teoria continatorului, adictiei si dependentelor. A reusit sa ne impartasesca din experienta sa clinica si sa ilustreze asa frumos teoria continatorului. Il asteptam cu interes si curiozitate si in acest an, deoarece orice intalnire cu el este relevatoare si plina de continut.