Despre noi

Asociaţia Română de Psihanaliză a Legăturilor de Grup şi Familie „Enrique Pichon Riviere” a fost înfiinţată în 2010 având ca obiectiv introducerea,dezvoltarea şi promovarea abordării psihanalitice a legăturilor de familie şi grup ca metodă de psihoterapie în România.

Asociaţia este full member a secţiunii de cuplu şi familie din cadrul EFPP (Federaţia Europeană de Psihoterapie Psihanalitică), membră a AIPCF (Asociaţia Internaţională de Psihanaliză de Cuplu şi Familie) şi a Colegiului Psihologilor din România.

Principalele direcţii de activitate ale asociaţiei

Activităţi media

Săptămâna Psy pentru părinţi în colaborare cu Editura Trei, Şcoala Altfel în colaborare cu Şcoala Pro Ingenio, conferinţe pentru publicul larg în colaborare cu Asociaţia Angels Down Friends, Părinte în era digitală în colaborare cu SuntParinte.ro, seminarii interactive în colaborare cu Teatrul Ion Creangă, partener în cadrul campaniei România pe divan organizată de Societatea Română de Psihanaliză.

Activităţi informative

Cu privire la aspectele teoretice ale psihanalizei legăturilor de cuplu, familie şi grup şi aplicarea lor în domeniul psihoterapiei.

În acest sens asociaţia a dezvoltat şi introdus Grupul Operaţional de Lectură Sigmund Freud, Cercul de psihopatologia adultului, Cercul legăturii de cuplu, Cercul clinic. Aceste activităţi sunt destinate tuturor celor interesaţi de această abordare.

Activităţi clinice

Analiza instituţională în cadrul Spitalului de Psihiatrie Vedea, Piteşti; analiza instituţională în cadrul grădiniţei EraKinderland; analiza legăturilor în cadrul Grupului de suport pentru părinţi, Asociaţia Angels Down Friends, intervenţie în cadrul Centrului Social Sf Dimitrie.

Activităţi publicistice

Lansarea cărţii Psihologia Jocurilor Video, autor Serge Tisseron, lansarea carţii „Cunoaşte-ţi copilul”, autor Anca Munteanu, traducerea cărţii „Defectul fundamental”, autor Michael Balint (traducător Caterina Popescu).

Activităţi formative

Care au drept obiectiv promovarea şi aplicarea metodelor specifice psihanalizei legăturilor. Momentan, Asociaţia desfăşoară cu sprijinul formatorilor EFPP activităţi de formare pentru ţările ex-comuniste, existând trei grupuri de formare şi de lucru în Republica Moldova, România şi Kazahstan.

În anii precedenţi

În 2014 Asociaţia EPR a desfăşurat prima ediţie a Zilelor Enrique Pichon Riviere, în Delta Dunării cu tema „Forme ale depresiei”: suicidul şi dependenţă, în 2015 a doua ediţie la Răşinari cu tema „Trecut”: individ, familie, societate.

Alătură-te nouă la acest eveniment!