Zilele Enrique Pichon Riviere - Ediția a IV-a

Cheile Buții - August - 2017

Invitatul din această vară este dr. Lorenzo Grespi, psihiatru consultant și psihoterapeut psihanalitic, director clinic al departamentului de psihoterapie din Kensington, Chelsea și Westminster, Londra și director medical al CENTRE.

El va susține un seminar de două zile despre psihanaliza în munca de zi cu zi în instituții (în gradinițe, școli, spitale, ONG etc.), precum și supervizări. Abordarea psihanalitică a unei instituții cuprinde istoria și originea acesteia, precum și fantasmele fondatoare care au stat la baza constituirii ei.

Înscrie-te

O întâlnire în Parcul Național Retezat

Anul acesta vă așteptăm în munții Retezat, la Cheile Buții. Complexul este un stabiliment de suflet așezat la Poarta Sudică de intrare în Parcul Național Retezat, rezervație naturală a biosferei, una dintre cele mai frumoase arii protejate ale Europei.

Situată la o altitudine de aproximativ 900m, în apropierea Cheilor Buții și a drumului național 66A care va lega orașul Petroșani de Băile Herculane, locația este primul popas pe binecunoscutul traseu turistic: Cheile Buții – Cabana Buta – Lacul Bucura – Vf.Peleaga.

Mai jos puteți realiza un tur virtual al locației.

Zona montană Cheile Buții din județul Hunedoara, de o frumusețe sălbatică și neatinsă de gloată la poartă sudică a Parcul Național Retezat, este cel mai bun loc pentru o familie de a scăpa de aglomerația marilor așezări urbane, de aerul poluat și de zarvă străzii.

Cheile Buții constituie poarta de intrare în Munții Retezat, care reprezintă o succesiune de meandre încătușate, iar versanții sunt foarte abrupți, cu înclinări ce depășesc 60 de grade, bune pentru alpinism. Totodată, oferă o rețea largă de peșteri și izvoare, cascade și baraje naturale, care pot fi explorate de toată lumea sub îndrumarea unor speologi.

Cheile Buţii – o atracţie turistică pentru toată lumea

Cu siguranță nu există în România un loc mai calm, mai frumos, mai apropiat de natură decât acesta. O incursiune în liniște și armonie totală în care un om se poate regăsi explorând tandemul energie-sine. Te invităm să ni te alături în experiență minunată pe care o vom avea la ediția din acest an în acesta locație mirifică.

Atracții turistice

 

Cetatea Sarmizegetusa

În antichitate romanii au construit aici capitala provinciei Dacia Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa. Zidurile oraşului aveau o lungime de 500 x 600 m şi închideau în interior o suprafaţă de aproximativ 33 ha.

Pe o suprafaţă de 60-80 ha, în afara zidurilor de incintă ale oraşului, romanii au construit numeroase monumente publice, case particulare, morminte, etc.

Parcul Național Retezat

Parcul Național Retezat este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a II-a IUCN (parc național), desemnată în scopul protejării biodiversității și menținerii într-o stare de conservare favorabilă a florei spontane și faunei sălbatice, precum și a unor habitate naturale de interes comunitar aflate în arealul zonei protejate.

Aceasta este situată în sud-vestul țării, în județul Hunedoara.

Rezervația de Zimbri

La doar 4 km de oraşul Haţeg se găseşte Rezervaţia de Zimbri din Pădurea Silvuţ. Aici ai şansa rară de a putea admira aceste frumoase şi maiestuoase animale pe cale de dispariţie – zimbri.

Noi am vizitat rezervaţia în Septembrie 2013 şi a fost o adevărată bucurie atât pentru junioara mea Irina cât şi pentru noi să putem vedea de aproape zimbri.

Vrei să iei și tu parte la Conferința de la Cheile Buţii?